Zachęcamy do zakupu akwareli, namalowanych przez wrocławską Artystkę Panią Marię Gostyllę – Pachucką.

Maria Gostylla-Pachucka jest absolwentką wrocławskiej Akademii Sztuk Pięknych. Dyplom uzyskała w pracowni prof. Eugeniusza Gepperta w 1960 r. Jest artystką wszechstronną, uprawia malarstwo akwarelowe, rysunek oraz tkactwo. Od 1972 do 1990 r. należała do wrocławskiej grupy tkackiej „10 x tak”. Od 1990 r. należy do artystycznej grupy tkaczek francuskich „Fil en Main”. Poza działalnością plastyczną Maria Gostylla-Pachucka, przez wiele lat uczyła gry na fortepianie, jest bowiem także absolwentką Szkoły Muzycznej II stopnia. Maria Gostylla-Pachucka ma na swoim koncie ponad 150 wystaw w kraju i zagranicą między innymi w Niemczech, Francji, Holandii i Austrii.

Cena akwareli wynosi 130 zł/sztuka + koszty przesyłki. Akwarele mają wymiar 70 cm wysokości i 25 cm szerokości.

Zamówienie na akwarele można składać e-mailowo (fundacja.ludwisia@gmail.com) lub poprzez nasze aukcje na Allegro.
Zakupioną przez Państwa akwarelę Artystka namaluje w terminie do 7 dni roboczych.

Do wyboru są następujące akwarele: Irysy, Kwiaty, Oset, Róże i Słoneczniki.

Istnieje możliwość namalowania akwareli na indywidualne zamówienie, jeśli chodzi o motyw i wymiar akwareli.

Dochód ze sprzedaży akwareli zasili konto Fundacji Aktywizacji Seniorów LUDWISIA we Wrocławiu
Numer konta: 58 1140 2004 0000 3202 7674 0900
Nazwa banku: mBank

Głównym celem Fundacji Aktywizacji Seniorów LUDWISIA jest zapewnienie osobom starszym dziennej opieki w domach seniora, w tym opieki pielęgniarskiej, wyżywienia (śniadania, obiady), rehabilitacji oraz terapii zajęciowych i umysłowych.

Fundacja prowadzi działalność w zakresie aktywizacji osób starszych, poprzez:

• prowadzenie terapii zajęciowych (np.: biblioterapia, dogoterapia, warsztaty z rękodzieła);
  • prowadzenie terapii umysłu (ćwiczenie funkcji poznawczych, pamięci);
  • zachęcanie do aktywności fizycznej (spacery po parku, kinezyterapia);
  • organizację czasu wolnego (wspólne wyjścia do kina, teatru, filharmonii).

Fundacja Aktywizacji Seniorów LUDWISIA pomaga osobom starszym, znajdującym się w szczególnie trudnej sytuacji życiowej i materialnej, przede wszystkim osobom starszym o niskich dochodach, chorym, samotnym i niepełnosprawnym.